Η επιλογή των κατάλληλων πόμολων και λαβών για την εξώπορτά σας μπορεί να φαίνεται ως μια εύκολη απόφαση αλλά απαιτεί ιδιαίτερη σκέψη. Δεν διευκολύνουν μόνο το άνοιγμα της πόρτας αλλά αναβαθμίζουν και διακοσμητικά την είσοδο του σπιτιού σας. Τα πόμολα είναι μικρού μεγέθους και μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα στην επιφάνεια της πόρτας. Από την άλλη, οι λαβές είναι μεγαλύτερου μεγέθους και κυκλοφορούν στην αγορά σε διάφορα σχέδια. Αν θα επιλέξετε πόμολο ή λαβή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το στυλ της εξώπορτας κ.α.

Ας δούμε με ποια κριτήρια θα επιλέξετε πόμολα και λαβές για την εξώπορτα σας ώστε να κάνετε την κατάλληλη επιλογή.

Υλικό Κατασκευής

Το υλικό κατασκευής του πόμολου και της λαβής παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην λειτουργικότητα αλλά και στην εμφάνιση. Τα πιο συνηθισμένα υλικά είναι ο ορείχαλκος, το αλουμίνιο και το ανοξείδωτο ατσάλι με το καθένα να έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Μια λαβή εξωτερικής πόρτας από ορείχαλκο είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και ταυτόχρονα προσθέτει μια κλασσική πολυτέλεια. 

ΛΑΒΗ ΕΞΩΘΥΡΑΣ 2502 ΝΙΚΕΛ - ΝΙΚΕΛ ΜΑΤ

Στυλ σπιτιού

Η επιλογή του πόμολου ή της λαβής θα πρέπει να εναρμονίζεται με το γενικότερο στυλ του σπιτιού. Για ένα σπίτι με μοντέρνα αρχιτεκτονική και minimal πόρτα, μπορείτε να επιλέξετε μια τετράγωνη λαβή από inoxκαι ματ φινίρισμα  Αντιθέτως, αν έχετε ένα παραδοσιακό σπίτι, επιλέξτε ένα κλασσικό πόμολο από υλικό ζάμακ σε φινίρισμα χρυσό ώστε να προσθέσετε μια παραδοσιακή πινελιά.


ITACA ΠΛΑΚΑ ΦΙΞ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ / ΜΑΥΡΟ ΜΑΤ


ΛΑΒΗ ΕΞΩΘΥΡΑΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ / ΙΝΟΞ ΜΑΤ 304 / Μ600

Εργονομία

Το πόμολο και η λαβή της εξώπορτάς σας πρέπει να είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε να μπορούν όλα τα μέλη της οικογένειας και οι επισκέπτες να τα χρησιμοποιήσουν εύκολα. Πριν αποφασίσετε για την αγορά σας, αναλογιστείτε αν είναι εύκολα προσβάσιμες σε όλους και αν έχουν το κατάλληλο μέγεθος. Ανάλογα με τις διαστάσεις της εξώπορτας, επιλέξτε και το κατάλληλο πόμολο και λαβή.

Συντήρηση

Για να διατηρηθούν τα πόμολα και οι λαβές της εξωτερικής πόρτας στην αρχική καλή τους κατάσταση, επιλέξτε από καλής ποιότητας υλικά που έχουν εύκολη συντήρηση. Tα πόμολα από inox είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στην σκουριά και καθαρίζονται εύκολα, όπως και από ορείχαλκο με την χρήση των κατάλληλων καθαριστικών.

Εξασφαλίστε την ασφάλεια, την λειτουργικότητα και ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα με πόμολα και λαβές εξώπορτας από καλής ποιότητας και ανθεκτικά υλικά στο σχέδιο που της ταιριάζει περισσότερο. Στην Zalonis διαθέτουμε πόμολα και λαβές από εξαιρετική ποιότητα όχι μόνο για εξωτερική χρήση αλλά και για εσωτερική. Επισκεφθείτε μας στο κατάστημα μας στην Γλυφάδα ή online ώστε να διαλέξετε από την μεγάλη μας ποικιλία και να παραγγείλετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο σε προσιτές τιμές!