Η κατασκευή DIY επίπλων απαιτεί εκτός από βασικές τεχνικές γνώσεις και αρκετή δημιουργικότητα και καλαισθησία. Αν έχεις σκοπό να φτιάξεις ένα DIY τραπέζι, μία από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να πάρεις είναι τα πόδια του τραπεζιού.


Τα πόδια του τραπεζιού δεν είναι απλά μια λειτουργική λύση για να κρατάνε το τραπέζι σταθερό, αλλά αποτελούν και ένα σημαντικό στοιχείο της αισθητικής του επίπλου.


Επιλέγοντας τα σωστά πόδια για το τραπέζι σου, μπορείς να δημιουργήσεις ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα που θα αντανακλά το στυλ και την προσωπικότητά σου. Επιπλέον, πρέπει να λάβεις υπόψη σου τη λειτουργικότητα του τραπεζιού σου για να διαλέξεις τα κατάλληλα πόδια τραπεζιών.


Γι’ αυτό στο παρακάτω άρθρο θα βρεις 10 πρωτότυπες ιδέες για πόδια τραπεζιού που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την καλύτερη επιλογή και να φτιάξεις το πιο καλαίσθητο και λειτουργικό τραπέζι, όπως πάντα το ονειρευόσουν!

10 Πρωτότυπες Ιδέες για Πόδια Τραπεζιού

1.Πόδι τραπεζιού Vintage Χρυσό Ματ

Πόδι τραπεζιού Vintage Χρυσό Ματ


Το πόδι τραπεζιού Vintage με φινίρισμα χρυσό ματ αποπνέει μια αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας. Η κολλητή φλάτζα του προσφέρει σταθερή στερέωση στο τραπέζι, ενώ ο ρεγουλατόρος επιτρέπει την εύκολη προσαρμογή του στο επιθυμητό ύψος.


Το vintage design του θα δώσει ένα ιδιαίτερο ύφος στον χώρο σου και θα τονίσει το στυλ του τραπεζιού. Ακόμη, το χρυσό ματ φινίρισμα ανεβάζει το τραπέζι σας σε ανώτερα επίπεδα αισθητικής και πολυτέλειας. 


Πρόκειται για ένα πόδι τραπεζιού που εξασφαλίζει την ασφαλή και σταθερή στήριξή του, αποτελώντας μια αξιόπιστη λύση για τις ανάγκες του σπιτιού ή του γραφείου σου.

2. Πόδι τραπεζιού κωνικό Σαμπανιζέ Ματ

Πόδι τραπεζιού κωνικό Σαμπανιζέ Ματ


Το κωνικό πόδι τραπεζιού σε σαμπανιζέ ματ φινίρισμα αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν έναν λειτουργικό και κομψό τρόπο για να στηρίξουν το τραπέζι τους. Είναι κατάλληλο για τραπέζια δείπνου, γραφείων ή ακόμα και για πάγκους κουζίνας.


Η δυνατότητα ανύψωσης μέσω του ρεγουλατόρου επιτρέπει να προσαρμόσεις το ύψος του τραπεζιού στις ανάγκες σου, ανάλογα με τις διαφορετικές χρήσεις για τις οποίες προορίζεται. 


Το σαμπανιζέ ματ φινίρισμα του δημιουργεί μια ατμόσφαιρα πολυτέλειας και κομψότητας στο χώρο σου, ενώ το κωνικό σχήμα του δίνει μια μοντέρνα αισθητική στο τραπέζι. 


Συνδυάζεται εύκολα με διάφορα στυλ διακόσμησης χωρίς να σε περιορίζει αισθητικά στην επιλογή των υπόλοιπων επίπλων.

3. Πόδι τραπεζιού με περιστρεφόμενη ρόδα

Πόδι τραπεζιού με περιστρεφόμενη ρόδα

Το πόδι τραπεζιού με περιστρεφόμενη ρόδα θα σε εκπλήξει με την ευκολία στη χρήση του και την ευελιξία που προσφέρει στη διαμόρφωση του χώρου σου. 


Η περιστρεφόμενη ρόδα του σου επιτρέπει να μετακινείς το τραπέζι σου με ευκολία, ενώ το φρένο διπλής λειτουργίας εξασφαλίζει ότι θα παραμείνει ακίνητο όταν θέλεις.


Το φινίρισμα χρώμιο του ποδιού δίνει μια μοντέρνα αίσθηση στο χώρο σου και μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με οποιαδήποτε αισθητική διακόσμησης. Η ανθεκτικότητα του ποδιού εξασφαλίζεται χάρη στο σιδερένιο υλικό του, καθιστώντας το ένα αξιόπιστο κομμάτι για το τραπέζι σου.


Επιλέγοντας αυτό το πόδι τραπεζιού με περιστρεφόμενη ρόδα και φρένο, θα αποκτήσεις ένα ευέλικτο και λειτουργικό κομμάτι που θα συνδυαστεί τέλεια με τον υπόλοιπο χώρο σου, ενώ θα σου δώσει τη δυνατότητα να το μετακινείς εύκολα και με ασφάλεια.


4. Μαύρο πόδι τραπεζιού

Μαύρο πόδι τραπεζιού


Ανανέωσε τον χώρο σου με ένα κομψό και λειτουργικό μαύρο πόδι τραπεζιού. Κατασκευασμένο από ανθεκτικό σίδηρο και σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, αυτό το πόδι τραπεζιού μπορεί να προσδώσει ένα μοντέρνο αλλά παράλληλα βιομηχανικό ύφος στον χώρο σου.


Έχει μια σιδερένια φλάτζα στήριξης για ξύλινο καπάκι. Επίσης, διαθέτει πέλμα με ρυθμιζόμενο ρεγουλατόρο, προσφέροντας τη δυνατότητα εύκολης προσαρμογής του ύψους του τραπεζιού στις δικές σου ανάγκες και προτιμήσεις. 


Η μαύρη γυαλιστερή επιφάνεια του ποδιού τραπεζιού θα συνδυαστεί αρμονικά με το στυλ του χώρου σου, δημιουργώντας μια απλή αλλά στυλάτη εμφάνιση που θα κάνει τους επισκέπτες σου να ζητούν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το εντυπωσιακό πόδι τραπεζιού ή γραφείου.

5. Πόδι τραπεζιού μονό νίκελ ματ

Πόδι τραπεζιού μονό νίκελ ματ

Αν θέλεις το DIY τραπέζι που ετοιμάζεις να είναι λιτό αλλά παράλληλα πρακτικό και μοντέρνο, διάλεξε ένα μονό πόδι τραπεζιού. Κατασκευασμένο από ανθεκτικό σίδηρο και σε φινίρισμα νίκελ ματ (ασημί), αυτό το πόδι τραπεζιού θα προσθέσει ένα κομψό και σύγχρονο στοιχείο στο χώρο σου.


Το συγκεκριμένο πόδι τραπεζιού είναι διαθέσιμο με διαφορετικές επιλογές στερέωσης, ανάλογα με τον τύπο της επιφάνειας που θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αν έχεις σκοπό να τοποθετήσεις μια ξύλινη επιφάνεια, μπορείς να επιλέξεις το πόδι τραπεζιού με βάση στερέωσης, ενώ αν έχεις μια κρυστάλλινη επιφάνεια, μπορείς να επιλέξεις το πόδι τραπεζιού με φλάτζα στήριξης.


Ανάδειξε το στυλ και την κομψότητα του χώρου σου με αυτό το πόδι τραπεζιού και απόλαυσε τον πρακτικό του σχεδιασμό που θα σου επιτρέψει να έχεις ένα σταθερό και ασφαλές τραπέζι για τα γεύματα και τις συναθροίσεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

6. Πόδι τραπεζιού Hairpin Rod Vintage μαύρο ματ

Πόδι τραπεζιού Hairpin Rod Vintage μαύρο ματ

Φέρε στο χώρο σου ένα vintage αέρα διακόσμησης με το πόδι τραπεζιού Hairpin Rod Vintage. Το κομψό σχήμα του που θυμίζει φουρκέτα μαλλιών, σε συνδυασμό με το μαύρο ματ φινίρισμά του, προσδίδει μία ιδιαίτερη αισθητική στο χώρο σου που θα κάνει το DIY τραπέζι σου να ξεχωρίζει.


Η κολλητή φλάτζα του προσφέρει ασφαλή και σταθερή στερέωση στο τραπέζι σου, δίνοντάς του την δύναμη και την ανθεκτικότητα που χρειάζεται για να αντέξει στην καθημερινή χρήση. 

7. Πόδι πάσου χρώμιο

Πόδι πάσου χρώμιο


Αν ονειρεύεσαι να έχει η κουζίνα σου ένα μοντέρνο και εκλεπτυσμένο πάσο, τότε ένα πόδι για πάσο με φινίρισμα χρωμίου είναι η καλύτερη επιλογή! 


Η ρυθμιζόμενη λειτουργία του ύψους σημαίνει ότι μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε διαφορετικές ανάγκες και να δημιουργήσει μια πρακτική επιφάνεια εργασίας ή δείπνου στη κουζίνα σου. 


Το φινίρισμα χρωμίου του χαρίζει μια απόλυτα μοντέρνα αισθητική που εναρμονίζεται εύκολα με οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης. 


Η υψηλή ποιότητα των υλικών του διασφαλίζει ότι θα διαρκέσει και θα συνεχίσει να εντυπωσιάζει για πολλά χρόνια.


Διάλεξε αυτό το πόδι πάσου που θα συνδυαστεί αρμονικά με τη διακόσμησή σου και θα κάνει αναμφίβολα τη ζωή σου στην κουζίνα πιο εύκολη και λειτουργική.

8. Πόδια τραπεζιών διπλά σπαστά

Πόδια τραπεζιών διπλά σπαστά

Για την κατασκευή τραπεζιών catering προτείνεται συνήθως ένα σετ με σπαστά πόδια για τραπέζι, τα οποία δίνουν μια μοναδική αισθητική και λειτουργικότητα στον χώρο. 


Η κορυφαία ποιότητα κατασκευής τους εγγυάται ότι θα έχουν μακρά διάρκεια ζωής και θα αντέξουν στη συνεχή χρήση. 


Επιπλέον, η δυνατότητα σπαστού σχεδιασμού τους τα καθιστά εξαιρετικά πρακτικά, καθώς μπορείς εύκολα να τα αποθηκεύσεις όταν δεν τα χρειάζεσαι. 


Τοποθετούνται με βίδες σε ξύλινες επιφάνειες, και η επιλογή της επιφάνειας μπορεί να είναι εξατομικευμένη, ανάλογα με το στυλ και το χρώμα του υπόλοιπου δωματίου. 


Αυτό το σετ ποδιών προσφέρει μια εξαιρετικά λειτουργική και ευέλικτη επιλογή για κάθε χώρο που απαιτεί ένα πρακτικό και όμορφο τραπέζι.

9. Πόδι τραπεζιού σχήματος Χ μαύρο ματ

Πόδι τραπεζιού σχήματος Χ μαύρο ματ

Ένα από τα πιο δημοφιλή πόδια τραπεζιού είναι αυτά σε σχήμα Χ. Αν ανατρέξεις στις νέες τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης, οι περισσότερες μοντέρνες τραπεζαρίες έχουν ένα σετ από πόδια τραπεζιού σχήματος Χ μαύρο ματ.


Το πόδι αυτό είναι εξαιρετικά στιβαρό και σταθερό, προσφέροντας αξιόπιστη στήριξη για το τραπέζι σας. 


Η αισθητική του ποδιού είναι εξίσου εντυπωσιακή με τη λειτουργικότητά του. Το φινίρισμα μαύρο ματ προσφέρει μια διαχρονική και μοντέρνα αισθητική που ταιριάζει με πολλά διακοσμητικά στυλ.

10. Ξύλινο πόδι τραπεζιού Οξυά

Ξύλινο πόδι τραπεζιού Οξυά

Το ξύλινο πόδι τραπεζιού από οξυά είναι μια όμορφη και λειτουργική προσθήκη σε οποιοδήποτε τραπέζι ή γραφείο. 


Η καμπυλωτή του σχεδίαση δίνει μια αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο, ενώ το ξύλο από οξυά προσφέρει μια φυσική ομορφιά και αντοχή. 


Αυτό το πόδι τραπεζιού είναι ιδανικό για διαφορετικά στυλ διακόσμησης και μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με άλλα υλικά όπως μέταλλο ή γυαλί. 


Είναι επίσης εύκολο στην εγκατάσταση και στη στερέωση στο τραπέζι, δίνοντας στον χώρο μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και μια αίσθηση ευελιξίας στη διακόσμηση.

Συμπέρασμα για Πόδια Τραπεζιού

Όταν φτιάχνεις ένα DIY τραπέζι, μην ξεχνάς ότι η επιλογή των ποδιών του τραπεζιού είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς επηρεάζει την αισθητική και τη λειτουργικότητα του. 


Γι’ αυτό πρέπει να επιλέγεις πόδια που ταιριάζουν στο στυλ και την χρήση του τραπεζιού, ενώ παράλληλα να προσέξεις τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα τους για μεγαλύτερη ασφάλεια και αντοχή στη χρήση.


Αν οι παραπάνω 10 ιδέες για πόδια τραπεζιού σου έδωσαν αρκετή έμπνευση για τη δημιουργία του τραπεζιού των ονείρων σου, μπορείς να επισκεφτείς το φυσικό μας κατάστημα για να σου δώσουμε εξατομικευμένες συμβουλές για οποιαδήποτε ποδαράκια επίπλων χρειάζεσαι ή να μπεις στο e-shop μας και να κάνεις την παραγγελία σου, διαλέγοντας ανάμεσα στη μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές.

Συχνές ερωτήσεις

1.  Πώς μπορώ να επιλέξω το κατάλληλο υλικό για τα πόδια του τραπεζιού;

Η επιλογή του κατάλληλου υλικού για τα πόδια του τραπεζιού εξαρτάται από το στυλ του τραπεζιού και την ανθεκτικότητα που θέλεις να έχει το τραπέζι σου, ανάλογα με το σκοπό και το χώρο για τον οποίο προορίζεται. Οι επιλογές υλικών περιλαμβάνουν ξύλο, μέταλλο, γυαλί, πλαστικό, ακρυλικό, μάρμαρο, κ.ά.

2. Ποια είναι η καλύτερη διάμετρος για τα πόδια τραπεζιού;

Η διάμετρος των ποδιών του τραπεζιού εξαρτάται από το μέγεθος του τραπεζιού και το στυλ που θέλεις να έχει το τραπέζι ώστε να συμβαδίζει με την αισθητική και τη διακόσμηση του χώρου σου. Συνήθως, η διάμετρος των ποδιών κυμαίνεται από 4 έως 6 εκατοστά.

3. Πώς μπορώ να φροντίσω και να συντηρήσω τα πόδια του τραπεζιού;

Η φροντίδα και η συντήρηση των ποδιών του τραπεζιού εξαρτώνται από το υλικό που είναι φτιαγμένα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες γενικές οδηγίες που μπορείς να ακολουθήσεις:


  • Απόφυγε να χρησιμοποιείς σκληρά χημικά καθαριστικά για τον καθαρισμό των ποδιών του τραπεζιού. Χρησιμοποίησε ένα απαλό πανί και ένα ήπιο καθαριστικό για να αφαιρέσεις τους λεκέδες και τη σκόνη.


  • Αν τα πόδια του τραπεζιού είναι από ξύλο, μπορείς να τα περιποιηθείς με λάδι ή κερί ξύλου για να διατηρήσεις τη φυσική τους λάμψη και να τα προστατεύσεις από τη φθορά.


  • Αν τα πόδια του τραπεζιού είναι μεταλλικά, μπορείς να τα περιποιηθείς με ένα καθαριστικό μετάλλων και ένα απαλό πανί για τη σκόνη και τους λεκέδες.

  • Πρόσεχε να μην χτυπήσεις τα πόδια του τραπεζιού σε σκληρές επιφάνειες, καθώς μπορεί να προκληθούν γρατζουνιές ή ζημιές.


  • Να ελέγχεις τακτικά τα πόδια του τραπεζιού για να διαπιστώσεις εάν υπάρχουν ρωγμές ή άλλες ζημιές και να τις επισκευάζεις αμέσως.


  • Αν τα πόδια του τραπεζιού είναι ρυθμιζόμενα, βεβαιώσου ότι είναι καλά στερεωμένα.


  • Τα πόδια του τραπεζιού δεν πρέπει να εκτίθενται σε υψηλή υγρασία ή υψηλές θερμοκρασίες, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει στρέβλωση ή άλλα προβλήματα.


  • Απόφυγε να αφήνεις βαριά αντικείμενα πάνω στα πόδια του τραπεζιού για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει κάμψη ή στρέβλωση του.