Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός σπιτιού είναι η ασφάλειά του. Οι πόρτες μας επιτρέπουν να εισέλθουμε στο σπίτι και, κλείνοντας την πόρτα πίσω μας, να καταφέρουμε να διασφαλίσουμε την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια του χώρου μας. 

Αυτό όμως δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ένα λειτουργικό πόμολο. Είτε πρόκειται για πόρτα υπνοδωματίου, είτε για πόρτα μπάνιου, είτε για εξωτερική πόρτα, όλες οι πόρτες διαθέτουν πόμολα ή χειρολαβές και λειτουργούν με τη βοήθεια ενός εσωτερικού σύρτη ώστε να μπορούμε να τραβήξουμε και να ανοίξουμε εύκολα την πόρτα.


Στην αγορά υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από πόμολα πόρτας με διαφορετικό υλικό, στυλ, φινίρισμα, μέγεθος, ακόμη και σετ κλειδαριάς. 


Στο άρθρο που ακολουθεί θα βρεις 10 πρωτότυπες ιδέες για πόμολα πόρτας, αλλά και όλους τους παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη για να διαλέξεις πόμολα πόρτας για το σπίτι σου. 

10 Ιδέες για Πόμολα Πόρτας

Μπορεί η μεγάλη γκάμα επιλογών σε πόμολα πόρτας που διατίθενται στην αγορά να σε μπερδεύει και να δυσκολεύει την εύρεση του ιδανικού πόμολου για κάθε πόρτα σου, αλλά μερικές από τις παρακάτω ιδέες θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις προς ποια κατεύθυνση να κινηθείς.

1. Flora Μπουλ Ροζέτα Αντικέ-Πορσελάνη


Αυτό το πανέμορφο πόμολο πόρτας flora μπουλ ροζέτα από πορσελάνη και ορείχαλκο, που παράγεται στην Ιταλία, είναι η τέλεια προσθήκη σε οποιαδήποτε πόρτα ή συρτάρι. 


Η αντικέ υφή του δίνει μια αίσθηση παλαιότητας και πολυτέλειας, ενώ η ροζέτα του προσθέτει μια δόση κομψότητας στον χώρο σου.

2. Dalia Πλάκα Χρυσό Ματ-Πορσελάνη 


Το Dalia χρυσό ματ πόμολο πλάκα από λευκή πορσελάνη αποτελεί ένα κομψό κομμάτι για εκλεπτυσμένη και μοντέρνα αισθητική. 


Είναι ιδανικό για να αναβαθμίσεις τη διακόσμηση των πορτών του σπιτιού σου. Το συγκεκριμένο πόμολο παράγεται με την εγγύηση της ιταλικής ποιότητας και είναι αρίστης κατασκευής.

3. Inox Ίσιο Ροζέτα Οβάλ 


Αν θέλεις να συνδυάσεις τη λειτουργικότητα με την προσεγμένη αισθητική, τότε το ανοξείδωτο πόμολο πόρτας με οβάλ ροζέτα είναι η ιδανική επιλογή. 


Κατασκευασμένο στην Ισπανία με τα καλύτερα υλικά, αυτό το πόμολο είναι αυτό που χρειάζεσαι για να αναβαθμίσεις τις ξύλινες, σιδερένιες ή αλουμινένιες πόρτες σου, δίνοντας ένα κομψό και σύγχρονο στυλ στον χώρο σου.

4. Sport Ροζέτα Τετράγωνο-Νίκελ Ματ 


Αυτό το sport τετράγωνο πόμολο πόρτας ροζέτα με φινίρισμα νίκελ ματ είναι μια κομψή και μοντέρνα επιλογή για τις πόρτες σας. 


Κατασκευασμένο στην Ιταλία από υψηλής ποιότητας ζάμακ, το πόμολο αυτό θα δώσει έναν διακριτικό και κομψό χαρακτήρα στον χώρο σας, ταιριάζοντας σε μια μεγάλη ποικιλία στυλ διακόσμησης.

5. Veronica Ροζέτα Χρυσό-Κρύσταλλο Swarovski 


Το χρυσό πόμολο πόρτας Veronica Ροζέτα με κρύσταλλο Swarovski είναι η κορυφαία επιλογή για μια πολυτελή νότα στα πόμολα του σπιτιού σου. 


Το χρυσό χρώμα και το λαμπερό κρύσταλλο δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας στο χώρο σας, ενώ η κατασκευή από ορείχαλκο εξασφαλίζει την αντοχή και την αξιοπιστία του προϊόντος. 


Αυτό το πόμολο πόρτας είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια εντυπωσιακή και πολυτελή λύση για τη διακόσμηση του σπιτιού τους.

6. Bavaria Πλάκα Αντικέ Σκούρο-Πορσελάνη 


Το πόμολο πόρτας Bavaria με πλάκα αντικέ και πορσελάνη Craqueled Ivory είναι μια εκπληκτική επιλογή για αυτούς που αναζητούν έναν κλασικό και κομψό σχεδιασμό. 


Με ποιοτικά υλικά κατασκευής και παραγωγή στην Ιταλία, αυτό το πόμολο θα προσθέσει μια υψηλή αισθητική στις πόρτες του σπιτιού σου, όπου τα έπιπλα-αντίκες έχουν την τιμητική τους.

7. Victoria Μπουλ Ροζέτα / Νίκελ Ματ 


Το ορειχάλκινο πόμολο πόρτας Victoria με το στρογγυλό σχήμα του, τύπου ροζέτα, δίνει μια κλασική αίσθηση που ταιριάζει σε οποιοδήποτε στυλ εσωτερικής διακόσμησης. 


Η υψηλή ποιότητα και αντοχή του ορείχαλκου, σε συνδυασμό με την ιταλική παραγωγή του προϊόντος, καθιστούν αυτό το πόμολο πόρτας μία ανθεκτική και καλαίσθητη επιλογή.

8. Πομολάκι τζαμιού χωρίς τρύπα / μαύρο ματ 


Εκτός από τα πόμολα και τις χειρολαβές για κλασικές πόρτες, στην αγορά μπορείς να βρεις και πομολάκια για κρυστάλλινες πόρτες, που σίγουρα απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και την κατάλληλη επιλογή για ένα προσεγμένο αποτέλεσμα.


Το πομολάκι τζαμιού χωρίς τρύπα σε μαύρο χρώμα και ματ φινίρισμα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ για κρυστάλλινες πόρτες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάχος τζαμιού 4 έως 6 mm. 


Το υλικό ζάμακ το κάνει ανθεκτικό στη διάβρωση και κατάλληλο για χρήση σε συνθήκες υγρασίας. Επίσης, η εγκατάστασή του είναι πολύ εύκολη καθώς δεν απαιτείται τρύπα στο τζάμι. 

9. Castel Ροζέτα / Αντικέ 


Αν θέλεις ένα αντικέ και λειτουργικό πόμολο πόρτας, το Castel ροζέτα είναι το ιδανικό. Πρόκειται για ένα στρογγυλό πόμολο πόρτας από ορείχαλκο, με αντικέ φινίρισμα που το καθιστά εξαιρετικά κομψό και ενδιαφέρον αισθητικά.


Το πόμολο πόρτας Castel παράγεται στην Ιταλία και είναι φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας υλικό, που του χαρίζει μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα στο χρόνο. Επίσης, η αντικέ επεξεργασία του πόμολου δίνει μια μοναδική παλαίωση που το καθιστά απόλυτα συμβατό με αντίστοιχα διακοσμητικά στυλ.


Το Castel είναι ιδανικό για χρήση σε πόρτες και δωμάτια με αντίστοιχη διακόσμηση, όπου η αντίθεση και η ζωντάνια του αντικέ φινιρίσματος θα δώσει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Επιπλέον, η εγκατάστασή του είναι εύκολη και γρήγορη, και μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε είδους πόρτα με σταθερό ή κινούμενο μηχανισμό.

10. MOMA ροζέτα μπλε βιτρό-χρώμιο


Το πόμολο με ροζέτα MOMA είναι ένα μοναδικό κομμάτι διακόσμησης που σίγουρα θα κλέψει την παράσταση σε κάθε πόρτα δωματίου. Η ροζέτα και ο ορείχαλκος δίνουν μια κλασική αίσθηση, ενώ οι μπλε πέτρες στο βιτρό προσθέτουν μια δροσερή, σύγχρονη πινελιά πολυτελείας! 


Εάν λοιπόν αναζητάς κάτι που ξεχωρίζει, τότε το MOMA ροζέτα με μπλε βιτρό είναι μία ιδιαίτερη επιλογή.

Πώς να επιλέξεις Πόμολο Πόρτας

Πριν αποφασίσεις να βάλεις ένα νέο πόμολο στην πόρτα της κρεβατοκάμαρας, του μπάνιου ή της εξώπορτας σου, καλό είναι να λάβεις υπόψη σου ορισμένους παράγοντες, ώστε να κάνεις την ιδανική επιλογή που θα είναι συμβατή με την αισθητική και τις πρακτικές ανάγκες σου. 

1. Υλικό και φινίρισμα

Αν και το υλικό και το φινίρισμα δεν είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη, θα πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να σκεφτείς ποιο υλικό και ποιο φινίρισμα θα έδειχναν καλύτερα στο σπίτι σου. 


Εάν αντικαθιστάς απλώς ένα πόμολο πόρτας, τότε μπορείς απλώς να παραμείνεις στην αρχική εμφάνιση για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα πόμολα πόρτας του σπιτιού, ή μπορείς να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία για να κάνεις μια αλλαγή.


Τα πόμολα κατασκευάζονται συνήθως από μέταλλο με διάφορα φινιρίσματα, όπως ορείχαλκο, μαύρο ματ, ροζ χρυσό, σατινέ, χρώμιο, μπρούντζο ή ανοξείδωτο χάλυβα. 


Για ιδιαίτερα και εντυπωσιακά πόμολα πόρτας που ξεχωρίζουν, σκέψου ένα πόμολο από γυαλί ή πορσελάνη. Για το εξοχικό σου, προτίμησε τα κεραμικά ή ξύλινα πόμολα. 

2. Κλειδαριά

Το σετ κλειδαριάς αναφέρεται στον μηχανισμό που χρησιμοποιείται για το άνοιγμα του μάνταλου της πόρτας και την ασφάλιση της πόρτας. 


Υπάρχουν διάφοροι τύποι κλειδαριών. Διάλεξε το πόμολο πόρτας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες κλειδαριάς του εκάστοτε χώρου σου.

3. Διαστάσεις

Είναι σημαντικό να μετρήσεις ακριβώς τις διαστάσεις της υπάρχουσας πόρτας σου για να διασφαλίσεις ότι το νέο πόμολο θα εφαρμόσει σωστά.

4. Στυλ πόμολων πόρτας

Διάλεξε προσεκτικά το στυλ πόμολου πόρτας που ταιριάζει με τη συνολική διακόσμηση του σπιτιού σου για ένα αρμονικό αισθητικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν πόμολα πόρτας σε ρουστίκ, κλασικό, αντικέ ή μοντέρνο στυλ.

5. Κόστος

Η προσθήκη ενός νέου πόμολου στο σπίτι δεν είναι συνήθως μία ακριβή προσθήκη ανακαίνισης ή επισκευής. Ωστόσο, εάν ψάχνεις ένα γυάλινο πόμολο υψηλής ποιότητας ή ένα ηλεκτρονικό πόμολο εισόδου με κλειδί τελευταίας τεχνολογίας, τότε το κόστος μπορεί να αυξηθεί σημαντικά.

Συμπέρασμα για Πόμολα Πόρτας

Το πόμολο είναι μία απαραίτητη προσθήκη σε κάθε πόρτα ενός σπιτιού, που εξυπηρετεί ένα σημαντικό λειτουργικά και αισθητικά σκοπό. 


Για το λόγο αυτό, πρέπει να ξέρεις πώς να διαλέξεις σωστά τα πόμολα πόρτας που θα σου φανούν πρακτικά αλλά και συμβατά με το στυλ του σπιτιού σου.


Αν οι παραπάνω 10 ιδέες για πόμολα πόρτας σου έδωσαν έμπνευση για μία ανανέωση στο σπίτι σου, μπορείς να επισκεφτείς το φυσικό μας κατάστημα για να σου δώσουμε εξατομικευμένες συμβουλές για οποιαδήποτε πόμολα και λαβές χρειάζεσαι ή να μπεις στο e-shop μας και να κάνεις την παραγγελία σου, διαλέγοντας ανάμεσα στη μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές.

Συχνές ερωτήσεις

1.  Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για ένα πόμολο πόρτας;

Η επιλογή του πόμολου πόρτας εξαρτάται από τις προσωπικές σου προτιμήσεις και το στυλ της πόρτας σου. Κάποιες επιλογές περιλαμβάνουν μεταλλικά πόμολα, πλαστικά πόμολα, ξύλινα πόμολα, και πόμολα με διακοσμητικές λεπτομέρειες.


Επιπλέον, πρέπει να εξασφαλίσεις ότι το πόμολο πόρτας που επιλέγεις ταιριάζει στο μέγεθος και το βάρος της πόρτας σου.

2. Πώς μπορώ να επισκευάσω ένα πόμολο πόρτας;

Για να επισκευάσεις ένα πόμολο πόρτας, πρέπει πρώτα να καθαρίσεις το πόμολο και να εξετάσεις τον μηχανισμό του για οποιαδήποτε φθορά ή υπολειπόμενα μέρη.


Εάν το πόμολο δεν περιστρέφεται σωστά, μπορεί να χρειάζεται να αποσυναρμολογήσεις τον μηχανισμό για να βρεις το πρόβλημα. 


Μπορεί να χρειαστεί επίσης να αντικαταστήσεις οποιαδήποτε φθαρμένα ή κατεστραμμένα μέρη, όπως ελατήρια ή καρφιά. Εάν δεν γνωρίζεις πώς να επισκευάσεις το πόμολο πόρτας, είναι καλύτερο να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού ή να αντικαταστήσεις το πόμολο πλήρως.